På tal om dans! med Liisa Pentti


6.5.2023 kl 10–13
9.5.2023 kl 19
55 eur (ink. moms 24%)
Anmälning via TixZodiak Studio C4
Helsingfors
Om evenemanget 
Välkommen att dyka in i dansens värld under ledning av danskonstnärerna Liisa Pentti, Sara Grotenfelt och Karolina Ginman! Den här kursen arrangeras av Zodiak – Centret för ny dans. 

Under kursen bekantar vi oss med den samtida danskonsten både genom att själva komma i rörelse, och genom att uppleva tre dansverk som vi sedan diskuterar tillsammans. På tal om dans -kurshelheten består av tre workshopar, tre föreställningar i Zodiaks repertoar och en guidad diskussionstillfälle efter respektive föreställning. Det är också möjligt att delta i en enskild kursperiod.

Genom workshopar med Ginman, Grotenfelt och Pentti bekantar vi oss med tre olika infallsvinklar till kropp, rörelse och koreografi. Tillsammans med varje konstnär besöker vi också ett dansverk ur Zodiaks repertoar och samlas efteråt för att fritt samtala om våra upplevelser och intryck av verket. Kursen är utspridd över våren 2023.

Kursen lämpar sig för var och en med intresse för att bli bekant med eller fördjupa sin bekantskap med danskonsten och den kräver ingen tidigare erfarenhet av dans.

Kursen sker på svenska. Det går bra att delta även om din svenska inte är stark men du gärna vill träna den. Kursen är tillgänglig med rullstol.Kursplan
Kursen är uppdelad i tre avsnitt, det är möjligt att delta i 1-3 av dem. Köper du alla tre kursperioderna på en gång får du -15% rabatt på totalpriset. I kursavgiften ingår workshopen, en föreställningbiljett och en guidad diskussion efter föreställningen.

Period 1
Regi: Karolina Ginman
Pris: 55€ (inkl. moms 24 %)

Fre 3.3. kl 17-20 Workshop Zodiak studio C4
Må 6.3. kl 19 Verket Mikko Niemistö: Something And Nothing About Darkness på Zodiaks Stage och efteråt guidad diskussion.


Period 2
Regi: Sara Grotenfelt
Pris: 55€ (inkl. moms 24 %)

Lö 1.4. kl 10-13 Workshop Zodiak studio C4
Må 3.4. kl 19 Verket Mia Jaatinen: Rieha på Zodiaks Stage och efteråt guidad diskussion.

Period 3
Regi: Liisa Pentti
Pris: 55€ (inkl. moms 24 %)

Lö 6.5. klo 10-13 Workshop Zodiak studio C4
Ti 9.5 kl 19 Verket Elina Pirinen: Mortal Tropical Dances i Erkko-hallen och efteråt guidad diskussion

AnmälningAnmäla dig här!


Det är bra att anmäla sig till kursen i tid, senast två veckor innan kursstart. Efter detta kan du fortfarande anmäla dig till kursen om det finns plats i gruppen. Om inte tillräckligt många deltagare är anmälda till kursen kommer de som anmält sig till kursen att meddelas om avbokningen senast 10 dagar före kursstart via e-post och kursavgiften återbetalas automatiskt.

För mer detaljerad information om metoder för kursdeltagande, se sidan Näin osallistun.

Kursfaciliteterna är tillgängliga. Mer information här: https://www.zodiak.fi/fi/saavutettavuus

Ytterligare information och kontakter: elina.hauta-aho@zodiak.fi / +358 44 975 46 98 (på finska)


Fotos: Katri Naukkarinen, Petteri Enroth, Samuli Laine, Aki Päivärinne