Sommarresidens 2024Liisa Pentti +Co erbjuder dans- och performancekonstnärer och arbetsgrupper från Finland och utomlands en möjlighet till residens i sin studio i Ärtholmen i juni-juli 2024. Syftet med residenset är att ge konstnärer och arbetsgrupper ett lugnt arbetsrum, som kan användas t.ex. för forskning eller ett framtida projekt. I slutet av residenset kommer konstnärerna att ha möjlighet att organisera en föreställning eller ett evenemang i stil med work-in-progress, om de vill.

Ansökan för 2024 har stängt.

Sex konstnärer/grupper valdes ut till årets residens:

Sonja Aaltonen
Marjukka Savolainen
Miro Puranen
Jenni Kivelä
Ada Freund
Yasen Vasilev


Tack till alla sökande för deras varierande och intressanta ansökningar. Nästa ansökningsperiod för residensplatser kommer att arrangeras under våren 2025.StudioStudio är beläget på Ärtholmen, Skeppsgatan 5 K, där man till sitt förfogande har en 80 m2 stor dansstudio, en aula, samt 25 m2 som fungerar som kontorsutrymme och arbetsrum för mindre grupper. Studio fungerar som ett slags ramverk för danskonstnärerna inom gruppen. Där har man året om förverkligat föreställningar, events, bedrivit undervisning och upprätthållit sommar-residens-verksamhet. I Studio finns en anläggning för ljudåtergivning och dansgolvet är grått.


Se foton från studion här.Sommar-residens-verksamhetenÅr 2020 inledde Liisa Pentti +Co en sommarresidens-verksamhet i sin studio. Verksamheten riktar sig till såväl inhemska som utländska dans- och scenkonstnärer samt arbetsgrupper. Syftet med verksamheten är att erbjuda konstnärer och arbetsgrupper ett fridfullt arbetsutrymme. Residenset kan nyttjas t.ex. för forskningsrelaterad verksamhet och för förberedande arbete inför kommande projekt. Som avslutning på residenstiden kan konstnärer även, om de så önskar, anordna en work-in-progress-tillställning eller göra en motsvarande föreställning.