NYKY En­semb­le och Liisa Pent­ti + Co: Ref2022


Fre 18.11.2022
Tor 17.11.2022

Musikhusets Black Box
Mannerheimvägen 13, HelsingfrosSibelius-Akademins NYKY Ensemble fortsätter det interkonstnärliga samarbetet med dansgruppen Liisa Pentti +Co.


NYKY Ensemble, som består av studerande vid Sibelius-Akademin, presenterar i ett musik- och rörelsekombinationsprojekt generativ elektroakustisk musik tillsammans med gästande artister och specialister. Det detaljerade programmet för uppträdandet preciseras senare.

Liisa Pentti + Co är en dansgrupp från Helsingfors vars centrala värden är konstnärlig kompromisslöshet och självstämning. Den konstnärliga profilen för gruppen som grundades år 2000 är placerad i dansens, livekonsten och nutidsteaterns landskap och dess arbete präglas av experiment och sökande efter nya uttrycksformer. Liisa Pentti + Co och NYKY Ensemble har tidigare tillsammans genomfört presentationerna SPACEPARTICLES # 10 (2013) samt The Sinking of the Titanic (2015).

NYKY Ensemble är en samtidsmusikensemble vid Konstuniversitetets Sibelius-Akademi som fungerar som ett forum för moderna musikprojekt och erbjuder perspektiv på vår tids musikinriktningar och -tekniker, till exempel utvidgade speltekniker, live-elektronik, mikrotonalitet, minimalism eller interkonstnärligt samarbete. Ensemblens sammansättning beror på de verk som framförs och ensemblens gästande regissör under varje konsertperiod är en musiker eller ensemble som specialiserat sig på modern musik.

Biljetter (18 € / 6,50 € / 11,50 €) kan köpas här.  

Foto: Sari Antikainen