Together in the Universe of Sound / Triple bill:
NAF, Magnús Logi Kristinsson, Liisa Pentti & Annika Tudeer


La 30.10.2021 klo 16.00
Kesto n. 2 h

Maunula-talo, Metsäpurosali
Metsäpurontie 4, Helsinki
Ohjelma
NAF: NORM IS F!CTION # 5/3 – Together in the universe of sound
Magnús Logi Kristinsson: Rubber Band Performance
Liisa Pentti & Annika Tudeer: Liisa Pentti +Co ja Oblivia 21 vuotta


Liisa Pentti ja Annika Tudeer: Liisa Pentti +Co ja Oblivia 21 vuottaLiisa Pentti ja Annika Tudeer tanssivat ja puhuvat läpi perustamiensa ryhmien viimeisen 21 vuoden tarinan.

Liisa Pentti on koreografi ja Liisa Pentti +Co:n taiteellinen johtaja vuodesta 2000. Hän on työskennellyt tanssin kentällä monissa eri rooleissa ja tehtävissä ja hänellä on myös pitkä ura opettajana. Työssään hän tarkastelee tällä hetkellä psyko-energeettisiä ulottuvuuksia ja kehojen ja muiden olemassaolon ilmentymien suhteita näkyvissä ja näkymättömissä tiloissa sekä unissa. Liisa Pentti +Co järjestää myös seminaareja, työpajoja ja tapahtumia, jotka kytkeytyvät tanssitaiteeseen ja taiteen asemaan yhteiskunnassa. Liisa Pentti on yksi Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ja Sivuaskel-festivaalin perustajista.

Tanssiryhmä Liisa Pentti +Co:n keskeiset arvot ovat taiteellinen tinkimättömyys ja omaäänisyys. Ryhmän taiteellinen profiili sijoittuu tanssin, esitystaiteen ja nykyteatterin maisemaan ja sen työskentelyä leimaa kokeellisuus ja uusien ilmaisumuotojen etsiminen.

Annika Tudeer on esitystaiteilija, taiteellinen johtaja ja Oblivian perustajajäsen. Hän on työskennellyt tanssijana ja koreografina muun muassa Zodiakissa ja toiminut myös tanssikriitikkona kirjoittaen uusista trendeistä tanssin ja esittävien taiteiden aloilla Suomessa ja kansainvälisesti. Tudeer on kiinnostunut uuden musiikkiteatterin mahdollisuuksista, miten kommunikoidaan ja millaisin keinoin voi luoda parempi ja nautinnollisempi maailma. Tudeer on ollut myös perustamassa Esitystaiteen keskusta sekä esitystaiteen talo Mad House Helsinkiä.

Esitystaideryhmä Oblivia yhdistää teoksissaan orgaanisesti nykytanssia, -teatteria ja performanssitaidetta. Poliittisesti ja eettisesti tinkimätön ryhmä uskoo taiteen voimaan ja katsojan mielikuvitukseen.

NAF: NORM IS F!CTION # 5/3
Performatiivinen konsertti 392:n kanssa

Kesto noin 50 minuuttia

Esityksen sydän on 392, NAF:n keksimä elektroninen soitin, joka on kuusi metriä pitkä ja jossa on 392 mustaa näppäintä. Se on näppäimistö, veistos, vuosien varrella kerättyjen ja kehitettyjen äänien arkisto ja solmukohta. Se on teknologia, jonka avulla voidaan kollektiivisesti tulla näkyväksi ja kuultavaksi.

NAF ovat Nana Hülsewig ja Fender Schrade Stuttgartista. Vuodesta 2013 lähtien he ovat työskennelleet popmusiikin, teatterin ja kuvataiteen välimaastoissa. Duo on saanut lukuisia palkintoja esiintymisistään sekä lavalla että julkisissa tiloissa. NORM IST F! KTION # 5/3 -esityksessä he työskentelevät yhdessä zürichiläisen sopraano Hannah Mae Mehlerin ja berliiniläisen säveltäjän ja esiintyjän Neo Hülckerin kanssa.

Magnús Logi Kristinsson: Rubber Band Performance

Tippuvia kuminauhoja, loputonta ääntä, samanaikaista ajattelua, kaiken ja ei-minkään ihmettelyä lumoutuneena.

Vuonna 1975 Islannissa syntynyt Magnús Logi Kristinsson on luonut sooloesityksiä vuodesta 1999, jolloin hän muutti Amsterdamiin opiskelemaan Gerrit Rietveld -akatemiassa. Siellä hän keskittyi performanssipohjaiseen työhön ja suoritti kandidaatin tutkinnon vuonna 2003.

Kristinssonin esityksissä kielestä ja kehosta muovautuu rakenteellisia ja veistoksellisia muotoja. Hänen listamaisen järjestäytynyt puheensa muuntuu yhdistelmäksi runoutta ja musiikkia samalla, kun hänen fyysinen olemuksensa joutuu koetukselle ja muuttuu jopa elottoman oloiseksi.

***

Esityskokonaisuus on osa Together in the Universe of Sound -festivaalia, joka järjestetään Maunula-talolla kahtena lokakuun viikonloppuna: 15.-16.10.2021 ja 29.-30.10.2021. Voit ostaa myös festivaalipassin, jolla pääset kaikkiin maksullisiin esitystapahtumiin, hinta 30/20 eur. Tapahtuman järjestävät Oblivia ja Liisa Pentti +Co yhteistyössä Maunula-talon kanssa.

Tapahtumaa tukevat: DANCE ON TOUR AUSTRIA – a project by Tanzquartier Wien in cooperation with the Federal Ministry for European and International Affairs, Goethe-Institut Finnland, Helsingin kaupunki, Konstsamfundet, Stiftelsen Tre Smeder, Suomen kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.Kuvat: Jenni Salminen