Ammattilaisille suunnattu toimintaTanssin ja esitystaiteen ammattilaisille suunnattu opetustoiminta perustuu Liisa Pentin pitkäaikaiseen ja monipuoliseen työhistoriaan opettajana.

Aamutuntien pitäminen tanssin ja esitystaiteen ammattilaisille kuuluu ryhmän perustoimintaan. Lisäksi Liisa Pentti ohjaa viikonloppu-työpajoja ammattilaisille ja tanssin harrastajille. Työpajoissa tutustutaan Pentin praktiikkaan ja siitä kumpuaviin harjoitteisiin usein äänen, liikkeen ja tekstin yhdistämisen teemojen kautta.


YleisötyöYleisötyön tarkoituksena on tavoittaa erilaisia yleisöryhmiä ja tuoda tanssitaidetta alueille ja yleisöille, joille se on harvinaista. Kiertue-esitysten yhteydessä järjestetään maksuttomia, matalan kynnyksen työpajoja. 


Oodi-päiväOodi-päivä on tanssiryhmän lokakuussa 2020 aloittama toimintamuoto, jonka tarkoituksena on tuoda nykytanssia matalan kynnyksen tiloihin ja saavuttaa uusia yleisöjä. Tapahtuman ohjelmaan kuuluu kaikille avoin, maksuton Liisa Pentin vetämä työpaja jonkin teoksen teemoista, otteita itse teoksesta sekä yleisökeskustelu.Yhteisöllinen toimintaLiisa Pentti +Co:n vakiintunein ja pitkäaikaisin yhteisöllisen toiminnan  muoto on tanssitunnit autismin kirjon nuorille, joita on toteutettu säännöllisesti vuodesta 2015 lähtien yhteistyössä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen kanssa. Syksyllä 2022 tunnit siirtyvät kokonaan tanssiryhmän oman toiminnan piiriin. Viikottaisten tanssituntien lisäksi tanssiryhmä on toteuttanut kaksi kokoillan tanssiteosta ryhmän kanssa, Too much, too young vuonna 2018 ja Neljä x duetto + 1 vuonna 2021.  

Keväällä 2022 Liisa Pentti +Co vieraili opettamassa muistisairaiden ryhmiä Kinaporin palvelukeskuksessa sekä piti työpajan Tyttöjen talolla Helsingissä.Tanssileiri 3.-7.6.2024Liisa Pentti +Co on aloittanut yhteistyön Kehitysvammatuki 57:n kanssa, ja ensimmäinen yhteinen tapahtuma on tanssileiri Helsingissä 3.-7.6.2024. Leiri on suunnattu kehitysvammaisille ja vastaavaa laaja-alaista tukea tarvitseville tanssista kiinnostuneille helsinkiläisille.

Ilmoittautuminen on avoinna 25.4.2024 saakka, lue lisää Kehitysvammatuki 57:n sivuilta tästä linkistä.

Leiri on osa Helsingin kaupungin rahoittamaa Liisa Pentti +Co:n yhteisöllisen toiminnan kehittämishanketta.Tanssitunnit autisminkirjon henkilöilleTunneilla tehdään monenlaisia, usein tanssia ja musiikkia yhdistäviä harjoituksia, jotka tähtäävät oman liikkeen tuottamiseen. Harjoitukset pohjautuvat Liisa Pentin  40-vuotiseen kokemukseen kontakti-improvisaation, Todd Alignement -tekniikan ja Body-Mind Centering menetelmien parissa.

Osallistua voi kahteen eri ryhmään: Ryhmään I voi liittyä mukaan itsenäisesti tai oman avustajan kanssa.
Ryhmä II sopii tanssijoille, jotka pystyvät toimimaan itsenäisesti.

Kevätkauden 2024 tunnit ovat käynnistyneet torstaina 25.1.2024.

Alkukevään tunnit pidetään Esitystaiteen keskuksella Suvilahdessa, ryhmä I klo 17.00–17.45 ja ryhmä II klo 18.00–18.45.

Kevätkauden kurssimaksu on 230 eur, sis. 14 kertaa. Viimeinen kerta on 16.5. Mukaan voi ilmoittautua myös kesken kauden.

Vapaita paikkoja voi tiedustella sähköpostitse: info@liisapentti.com.

Etätanssikurssit neurokirjon aikuisille

Liisa Pentti +Co toimi yhteistyökumppanina Autismisäätiön hankkeessa, jossa suunniteltiin ja toteutettiin etätanssikursseja neurokirjon aikuisille. Syksyllä 2022 toteutetun hankkeen tavoitteena oli lisätä tanssin saavutettavuutta neurokirjon henkilöille ja kokeilla uusia yhteistoiminnan muotoja taide- ja kulttuurialan ja sote-alan toimijoiden välillä. Hankkeessa kehitettiin etätanssikursseja yhteistyössä ammattitanssijoiden ja neurokirjon henkilöiden palveluita toteuttavien sote-ammattilaisten kanssa. Autismisäätiö sai hankkeelle rahoituksen Taiteen edistämiskeskukselta.Kuvat: Uupi Tirronen