Together in the Universe of Sound:
Frans Poelstra & Oleg Soulimenko: MADE IN HOME


La 16.10.2021 klo 18.00
Kesto n. 50 min,
esityksen jälkeen taiteilijakeskustelu

Maunula-talo, Metsäpurosali
Metsäpurontie 4, Helsinki
OhjelmaLavamme muistuttaa työmaata: se on paikka, johon rakennamme kotimme.

Kotimme koostuu jokapäiväisistä esineistä, kadulta löytyneistä tavaroista (olemme luonteeltamme melko ympäristöystävällisiä, mutta tiedostamme vajavaisuutemme), soittimista, lauluista, pienistä tansseista, runoudesta ja kehoistamme. Kotimme on turvallinen ja samalla myös täydellinen paikka tukea hämmästyttävää luovuuttamme. Saamme nauttia esiintyjinä täydestä rauhasta, suorittaen määrätietoisina tehtäväämme: MADE IN HOME -teoksen luomista.

Musiikkimme on sekoitus uusfolkia, total jazzia, psykedeelistä haamupunkia, nykyaikaista (tosi)kantria, minimalistista indie grungea ja deep lounge housea ripauksella downtempo-fuusiota. Sanoituksemme kumpuavat suoraan tanssilattialta, luista ja ytimistä, kotimaistamme ja tämän päivän globaalista politiikasta. Ahneet ja yksinvaltiaat haistakoot paskan! Hurraa tarpeellisille hahmoille! Aivan oikein, pelimme nimi on suuri into ja rakkaus!

Voit nauttia MADE IN HOME:sta esityksenä, kokea sen konserttina ja tuntea sen taideteoksena.

Oleg Soulimenko (RUS/AT)
Syntynyt kaukana ja majailee lähelläsi. Oleg Soulimenko on taiteilija, joka tykkää tehdä aivan liikaa erilaisia asioita. Hän varttui suurkaupungissa, jossa ei saanut kuunnella rock’n’rollia ja tanssia alasti, mutta hän harrasti molempia. Viimeiset kaksi vuosikymmentä hän on asunut Wienissä, tuhansien kilometrien päässä synnyinsijoiltaan. Oleg tunnetaan pitkän kaavan selviytyjänä maassa, jonka kieltä hän ei osaa. Hänen omaleimainen työnsä on henkilökohtaista, ja siinä on omaelämäkerrallisia piirteitä. Oleg työskentelee performanssitaiteen ja nykytanssin parissa Itävallassa, muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Frans Poelstra (NL/AT)
Frans Poelstralla oli tapana tuijotella lapsena enemmän Amsterdamin kanavia kuin läksyjä. Hänen haaveenaan oli tulla seuraavaksi Jimi Hendrixiksi, mutta hänen lahjansa eivät ulottuneet kitaransoittoon. Niinpä hän päätti työskennellä taiteen parissa, maailmassa, jossa työnkuvaan kuuluu unelmointi. Esiintyminen on Poelstralle tapa pitää eri taajuudet auki, jotta voi ajatella, kuunnella ja uneksia. Hän yhdistää työssään tanssia teatteriin, musiikkiin ja kuvataiteeseen tavalla, joka saa ihmiset ajattelemaan: ”Näenkö unta, onko tämä todella mahdollista tai edes jotenkin hyväksyttävää?” Olegin tavoin Frans työskentelee myös performanssitaiteen ja nykytanssin parissa Itävallassa sekä muualla Euroopassa – mutta ei enää Yhdysvalloissa.

***

Esitys on osa Together in the Universe of Sound -festivaalia, joka järjestetään Maunula-talolla kahtena lokakuun viikonloppuna: 15.-16.10.2021 ja 29.-30.10.2021. Voit ostaa myös festivaalipassin, jolla pääset kaikkiin maksullisiin esitystapahtumiin, hinta 30/20 eur. Tapahtuman järjestävät Oblivia ja Liisa Pentti +Co yhteistyössä Maunula-talon kanssa.

Tapahtumaa tukevat: DANCE ON TOUR AUSTRIA – a project by Tanzquartier Wien in cooperation with the Federal Ministry for European and International Affairs, Goethe-Institut Finnland, Helsingin kaupunki, Konstsamfundet, Stiftelsen Tre Smeder, Suomen kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

Kuva: Lise Lendais