Työpaja: 
# 1 WE (The empathic body).
Dance laboratory with artistic working methods
pe 17.3.2023 klo 11.00–14.00
 
Liisa Pentti +Co Studio
Laivakatu 5 K, 4. kerros, Helsinki

Kieli: englanti

Osallistumismaksu 15 eur
Varaa paikkasi Fientasta 13.3. mennessä Tässä työpajassa koreografi Silke Z. johdattaa osallistujat taiteelliseen työskentelyynsä WE-teoksensa kautta, joka on osa monivuotista The Empathic Body -projektia (“Empaattinen keho”).

WE-teos kysyy, miten henkilökohtaiset ominaisuudet toimivat edellytyksen toistemme kohtaamiselle. Työpajassa osallistujia ohjataan kehittämään omaelämäkerrallista liikemateriaalia ja tutkimaan sitä erilaisissa ihmisten välisissä ja koreografisissa tilanteissa. Jaettu tila on tutkiskeleva ja performatiivinen: kehitämme nimikkeitä jakuvauksia itsestämme ja toisistamme ja leikimme niillä. Lopulta muunnamme kokemuksemme erilaisten reflektointimenetelmien avulla yhteiseksi empatian
sanavarastoksi.


Silke Z.
on Kölnissä toimivan Silke Z. resistdancen ja monisukupolvisen tanssiryhmän die metabolisten taiteellinen johtaja. Hän työskentelee tanssin ja esitystaiteen parissa Saksassa ja kansainvälisesti. Silke Z.:n johtama ehrenfeldstudio on monisukupolvinen ja monialainen itsenäisen tanssin tuotanto- ja työskentelytila Kölnissä.

Silke Z. työskentelee jatkuvan muutoksen sekä poikkitieteellisen ajattelun ja toiminnan ohjaamana erilaisissa tanssin ja esitystaiteen yhteyksissä. Hän tarkkailee ihmisiä, yhteiskuntaa sekä näiden muutoksia ja liikettä. Eri taiteilijoiden, tanssijoiden, ajattelijoiden, tuottajien sekä hankinta- ja toimistohenkilöstön yhteistyö mahdollistaa sosiaalisten ja yksilöllisten liikkeiden heterogeenisen
tarkastelun.

Silke Z.:n vuonna 2020 aloittamaan monivuotiseen The Empathi Body -projektiin sisältyy näyttämöteoksia, installatiivisia ja osallistavia esitysprojekteja, tanssielokuvia, tutkimus- ja mediaatioformaatteja – kaikille sukupolville.

Työpajan toteuttamista tukevat Exportförderung Land NRW ja Finnland-Institut in Deutschland / TelepArt Mobility Support.


Kuvat: Claudia Grünig, Beppo Leichenich

P