Liisa Pentti +Co & rendezvous: Epämuodostunut helmi – tansseja keväälle ja hiljaisuudelle


3.5.2024 klo 18.00 (ensi-ilta)
5.5.2024 klo 14.00
7.5.2024 klo 18.00
8.5.2024 klo 14.00
11.5.2024 klo 14.00

Tiistaina 7.5. esityksen jälkeen järjestetään keskustelutilaisuus Liisa Pentin ja työryhmän kanssa. Keskustelua moderoi kriitikko Tove Djupsjöbacka. Keskustelu järjestetään yhdessä Kritikbyrånin kanssa.

Kiasma-teatteri

Liput: 25 / 15 €
Liput myynnissä Kiasman verkkokaupassa: 
https://kiasma.fi/esitykset/epamuodostunut-helmi/

Sairastapauksista johtuen lauantaina 11.5. esitetään triovariaatio. Esiintyjinä Hanna Ahti, Anna Maria Häkkinen ja Anna Torkkel.


Teoksesta


Epämuodostunut helmi – tansseja keväälle ja hiljaisuudelle on koreografioitu teos viidelle tanssijalle, Hanna Ahdille, Anna Maria Häkkiselle, Anna Mustoselle, Maija Mustoselle ja Anna Torkkelille. Esitys on saanut innoituksensa japanilaisen säveltäjän Susumu Yokotan levytyksestä Baroque sekä ranskalaisen kirjailijan Marguerite Durasin tuotannosta.

Teoksen lähtökohtia ovat tanssin suhde hiljaisuuteen, tekstiotteista syntyvät assosiaatiot sekä musiikki. Komissioteos koreografi Liisa Pentiltä rendezvous’n taiteilijoille jatkaa Pentin tutkimusmatkaa äänen, tilan ja liikkeen perustavanlaatuisten tanssillisten kysymysten parissa.

Epämuodostunut helmi – tansseja keväälle ja hiljaisuudelle on runollinen koreografia inhimillisen ja epäinhimillisen välimaastossa – maastossa, joka on vaikeasti sanallistettavassa ja jossa tanssin paikka muotoutuu yhä uudelleen. Kenties se on avaruudellinen rakkaustarina – tanssille.

Yritän saavuttaa sen kauniin asian. Kauneuden takana on aina pelkoa, raivoa ja rumuutta. Olen yrittänyt ilmaista ki-do-ai-rakua (neljä tunnetta: ilo, viha, suru ja onnellisuus) musiikin kautta. Haluaisin ilmaista jopa piilotettuja tunteita todellisuudella. Se on ikuinen tavoitteeni.” – Susumu YokotaTyöryhmäKonsepti, koreografia ja ohjaus
Liisa Pentti

Tanssijat
Maija Mustonen, Anna Torkkel, Anna Maria Häkkinen, Hanna Ahti, Anna Mustonen

Äänisuunnittelu
Jouni Tauriainen

Valosuunnittelu
Ina Niemelä

Pukusuunnittelu
Siru Kosonen

Ompelu
Siru Kosonen, Reija Ruotsalainen


Koreografinen keskustelukumppani
Pia Lindy

Koreografin assistentti
Nelia Naumanen

Valokuvaus
Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Video
Aurélia Steiner - Vancouver, ohj. Paulo Branco (4:40-6:22)

Traileri
Kansallisgalleria / Aleks Talve


Tuotanto 
Liisa Pentti + Co, rendezvous ry, Kiasma-teatteri


Kiitos
Soile Lahdenperä


Tukijat 
Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki, Koneen Säätiö, Svenska kulturfonden


Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen