Cloudbody - an ecology of dreams #1 


22.11.2023 klo 15
24.11.2023 klo 15
1.12.2023 klo 15
8.12.2023 klo klo 18 (PERUTTU)
10.12.2023 klo 15
12.12.2023 klo 18


Liisa Pentti +Co Studio

Laivakatu 5 K, 4. kerros
00150 Helsinki 

Kesto: n. 50 min
Esityskieli: pääosin suomi, myös ruotsi ja englanti

Liput:
20 / 10 eur, ennakkoliput Tiketistä tästä linkistä.
Maksa mitä haluat -liput varattavissa sähköpostitse: info(at)liisapentti.com


Esteettömyystiedot:
Rakennuksen ulko-ovella ja salin ovella on n. 10 cm korkea kynnys. Neljänteen kerrokseen on pääsy hissillä, hissin oven leveys n. 88 cm. Studiolla ei ole esteetöntä wc-tilaa.TeoksestaMitkä muistot nousevat esiin elämämme eri vaiheissa? Miten sulaudumme noihin muistoihin ja miten muistoista tulee minuutemme osa, joka kulkee mukanamme tiedottomana ja usein mykkänä. Minkälaisia muodonmuutoksia muistin kuvaan astuminen synnyttää?

Cloudbody – an ecology of dreams #1 on koreografia tekstille, äänelle ja kuvalle. Muistot sekoittuvat uniin ja muodostavat kudoksen, jossa yleisö on kokija unen logiikkaa toteuttavassa, surrealistisessa dramaturgiassa. Huonemainen tila luo puitteet somaattiselle kuunnelmalle, jossa muistin eri kerrokset muodostavat unien ekologian.

Jouni Tauriaisen äänimaisema, Fabian Nybergin videot ja Liisa Pentin tekstit avaavat katsojalle fragmentoituneen unien ja aavistusten tilan. Teos liikkuu kuunnelman ja esityksen välisellä rajalla. Äänen ja kuvan luomat pirstaloituneet, muistoihin sekoittuneet kertomukset johdattavat katsojan teoksen maisemaan, jossa on mahdollisuus levähtää. Teos pohjautuu kysymyksille siitä, millä tavoin liike voi muuttua ääneksi sekä minkälaisen kinesteettisen kokemuksen kuvan ja äänen koreografia synnyttää.

Cloudbody – an ecology of dreams #1 on ensimmäinen osa Cloudbody-teossarjassa, jossa Liisa Pentti jatkaa poeettisen kehon ja katsojien välisessä tilassa tapahtuvaa vuoropuhelua ja kehollista praktiikkaa.Työryhmä


Konsepti ja koreografia
Lukija
Liisa Pentti

Äänisuunnittelu
Jouni Tauriainen

Visuaalinen kokonaisuus
Fabian Nyberg


Tuotanto
Liisa Pentti +Co

Tukijat
Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki, Svenska kulturfonden, Koneen Säätiö

Ensi-ilta
Teater Viirus 20.9.2019

Kuvat: Fabian Nyberg, Uupi Tirronen