Liisa Pent­ti +Co & BRQ Vantaa Ensemble:
Das Musikalische Opfer 


to 21.9.2023 klo 19.30
pe 22.9.2023 klo 19.30 + keskustelu esityksen jälkeen
la 23.9.2023 klo 17.00

Kesto n. 1 tunti

Tanssin talo, Erkko-sali
Kaapeliaukio 3, Helsinki  


Esteettömyys Tanssin talolla:

Esitystilojen katsomoiden ensimmäinen rivi on kokonaisuudessaan esteetön. Lisätietoa Tanssin talon esteettömyydestä löytyy heidän nettisivuiltaan täältä.


Esityksiin on rajattu määrä “maksa mitä voit” lippuja. Liput voi varata sähköpostitse osoitteesta info@liisapentti.com


Esityksessä saatetaan käyttää vahvoja valoja.

Varaa lippusi ennakkoon Tiketistä!

Liput:
Perusliput: A 45 | B 35 | C 25 eur
Alennusliput (alle 25-vuotiaat, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, taiteen ammattilaiset, siviilipalvelus- ja varushenkilöt):
A 35 | B 25 | C 15 eur
Ryhmäliput (min. 10 hlö):
A 40 | B 30 | C 20 eur

Ovilipunmyynti avautuu tuntia ennen esitystä, mikäli lippuja on jäljellä.

Lauantaina 23.9.2023 klo 14.30–15.45 koreografi Liisa Pentti Teatterimuseolla Tanssin taiteilijatapaamisessa, haastattelijana museonjohtaja Johanna Laakkonen. Lisätietoja Teatterimuseon verkkosivuilta: www.teatterimuseo.fiDas Musikalische Opfer – koreografia seitsemälle tanssijalle ja muusikoille

Miten Bach ja tanssitaide vuonna 2023 kohtaavat toisensa? Tähän kysymykseen koreografi Liisa Pentti etsii vastausta yhdessä tanssijoiden sekä Markku Luolajan-Mikkolan kokoaman soittajakokoonpanon kanssa. Elävää musiikkia ja tanssia yhdistävä Das Musikalische Opfer – koreografia seitsemälle tanssijalle ja muusikoille on käänteisesti jatkoa Pentin työskentelylle minimalistin mestareiden musiikin parissa, kurotus musiikilliseen menneisyyteen nykyisyyden jälkeen.

Das Musikalische Opfer on Johann Sebastian Bachin myöhäiskauden kiehtova ja leikillinen taidonnäyte, jonka monimutkaiset ja arvoitukselliset kontrapunktirakenteet tarjoavat kiehtovan haasteen koreografialle sekä tanssin ja musiikin uudenlaisille kohtaamisille.

Bachin musiikki on ajatonta ja antaa puitteet perimmäisille tunteille, ilolle ja surulle. Se herättää toivoa ja antaa meille mahdollisuuden tuntea olevamme osa salaperäistä maailmankaikkeutta, josta musiikki kumpuaa. Das Musikalische Opfer – koreografia seitsemälle tanssijalle ja muusikoille on samanaikaisesti kokeellinen ja perinteinen tanssiteos, jossa tanssijat ja muusikot luovat mystisen ja unenomaisen maailman Erkko-salin avaruuteen.

BRQ Vantaa Festivalin taiteellinen johtaja Markku Luolajan-Mikkola on koonnut ympärilleen kansainvälisesti tunnetuista huippumuusikoista ainutlaatuisen kokoonpanon, BRQ Vantaa Ensemblen, joka esiintyy vaihtelevin kokoonpanoin lähinnä Vantaan BRQ festivaalin yhteydessä. Sen lisäksi yhtye on esiintynyt myös mm. Tukholmassa ja Italiassa.


TyöryhmäKonsepti ja koreografia
Liisa Pentti

Koreografinen keskustelukumppani
Pia Lindy

Koreografin assistentti
Pinja Poropudas

Tanssi
Meeri Lempiäinen, Ryan Mason, Corinne Mustonen, Pinja Poropudas, Satu Rekola, Kardo Shiwan, Katri Soini

Musiikki
Johann Sebastian Bach


BRQ Vantaa Ensemble
Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, barokkiviulu; Marten Root, traverso; Ilpo Laspas, cembalo; Markku Luolajan-Mikkola, barokkisello, viola da gamba

Ääni
Tuukka Tervo

Valosuunnittelu
Heikki Paasonen

Pukusuunnittelu
Tua Helve
 
Tuottaja
Hanna Nyman

Tuotanto
Liisa Pentti +Co


Tukijat
Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus, Koneen Säätiö, Svenska kulturfonden, Niilo Helanderin säätiö


Yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Kuvat:  Uupi Tirronen