Silke Z. und die metabolisten:
WE. The Empathetic Body Vol. 1 


ke 15.3.2023 klo 19.00
to 16.3.2023 klo 19.00

Kesto n. 1 tunti
Kieli: englanti
 
Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Maneesi
Kaasutehtaankatu 1, Helsinki 

Liput 10 / 15 / 20 / 25 eur
Yhteislippu: WE & Spaceparticles #23: 18 eur

Varaa lippusi ennakkoon Fientasta

Pyörätuolipaikkojen varaus sähköpostitse: info@liisapentti.com.
Avustaja pääsee maksutta esitykseen. 
Saliin on esteetön pääsy hissillä.

Ovilipunmyynti avautuu tuntia ennen esitystä, mikäli lippuja on jäljellä.Olemme tunteellisia.
Olemme joustavia.
Olemme riippuvaisia.
Olemme rakkaudellisia.
Olemme epävarmoja.
Olemme kateellisia, hyökkääviä, kiitollisia.
Olemme outoja, helliä, tietämättömiä, outoja.
Olemme verkossa.
Olemme erilaisia.

Ihmiset ovat sosiaalisia olentoja ja meillä on kyky tuntea empatiaa: osaamme asettua toisen asemaan. WE leikittelee tunteiden tarttuvuudella ja etsii tälle prosessille tanssillisia ja koreografisia muotoja. Esiintyjät tasapainottelevat vetovoiman ja vastahakoisuuden, kiintymyksen ja hyökkäävyyden välillä. WE-teoksessa Silke Z.:n tanssiryhmä die metabolisten paneutuu empatian
käsitteeseen ja antautuu kasvotusten sen tunkeutuvan puolen kanssa.

WE on monivuotisen Der empathische Körper -projektin (“Empaattinen keho”) ensimmäinen teos. Monisukupolvinen tanssiryhmä etsii WE:ssä uusia esityksellisiä näkökulmia empatian monisyiseen teemaan. Nämä ovat teeman pitkäaikaisen tarkastelun ensiaskeleita.

Katso traileri Vimeosta!die metabolistendie metabolisten on itsenäinen, monikulttuurinen ja monisukupolvinen tanssiryhmä. Metabolistit työskentelevät sosiokulttuuristen ilmiöiden ja niiden somaattisten ilmentymien risteyksessä. Ryhmän lähestymistapa on poikkialainen, tutkimuksellinen ja ehdottoman nykyaikainen. Metabolistien viidentoista jäsenen ikäero on yhteensä 44 vuotta. He noudattavat ns. todellisten kehojen käsitteen ihannetta. Se on nykytanssikentän asenne, joka vastustaa tietoisesti fyysisen kauneuden normatiivisuutta. Instituutioiden ulkopuolella toimivana vapaana ryhmänä die metabolisten suhtautuu taiteelliseen työhön matalahierarkkisesti ja väistää yleisöjen mahdollisia esteettisiä odotuksia. Metabolistien omat sosiokulttuuriset ja sosialisoitumisen taustat ovat monipuoliset. Ryhmänä he pystyvät hyödyntämään valtavan tiheitä ja monipuolisia henkisiä ja eliöllisiä voimavaroja. Metabolistien jakama rikas ja monipuolinen taiteellinen tausta luo edellytykset täysin poikkialaiselle lähestymistavalle kaikissa ryhmän taiteellisissa prosesseissa ja ulostuloissa. Ryhmän ainutlaatuinen työskentelytapa on omiaan kehittämään nykyaikaista tanssiteatteria, joka  heijastaa ja ylittää 2000-luvun alun elämän ja sen olosuhteet.

Biot


Silke Z.
on Kölnissä toimivan Silke Z. resistdancen ja monisukupolvisen tanssiryhmän die metabolisten taiteellinen johtaja. Hän työskentelee tanssin ja esitystaiteen parissa Saksassa ja kansainvälisesti. Silke Z.:n johtama ehrenfeldstudio on monisukupolvinen ja monialainen itsenäisen tanssin tuotanto- ja työskentelytila Kölnissä.

Silke Z. työskentelee jatkuvan muutoksen sekä poikkitieteellisen ajattelun ja toiminnan ohjaamana erilaisissa tanssin ja esitystaiteen yhteyksissä. Hän tarkkailee ihmisiä, yhteiskuntaa sekä näiden muutoksia ja liikettä. Eri taiteilijoiden, tanssijoiden, ajattelijoiden, tuottajien sekä hankinta- ja toimistohenkilöstön yhteistyö mahdollistaa sosiaalisten ja yksilöllisten liikkeiden heterogeenisen tarkastelun. Silke Z.:n vuonna 2020 aloittamaan monivuotiseen The Empathic Body -projektiin sisältyy näyttämöteoksia, installatiivisia ja osallistavia esitysprojekteja, tanssielokuvia, tutkimus- ja mediaatioformaatteja – kaikille sukupolville.

Bettina Muckenhaupt on valmistunut näyttelijäksi ja opiskellut pedagokiikkaa Kölnissä. Hän on työskennellyt näyttämöillä kuten Schlossstheater Moers, Landestheater Neuwied, Stadttheater Krefeld-Mönchengladbach ja Wuppertaler Bühnen. 1990-luvun alusta lähtien hän on toiminut freelance-näyttelijänä ja on Cologne Rose-Theegarten Ensemblen perustajajäsen.

Caroline Simon opiskeli näyttämötanssia Belgian P.A.R.T.S. -tanssioppilaitoksessa (Performing Arts Research and Training Studios) Anne Teresa De Keersmaekerin johdolla. Hän jatkoi opintojaan Rotterdamin musiikki- ja tanssiyliopistossa, josta hän valmistui kesäkuussa 2001. Simon kehitti omia
teoksiaan vuoteen 2009 asti, mistä lähtien hän on toiminut Silke Z. resistance -ryhmän pysyvänä jäsenenä.

Daniela Riebesam on Kölnin freelance-kentällä toimiva tanssija ja esiintyjä. Opiskeltuaan balettia Bühnentanzschule Kultissa, hän opiskeli nykytanssia Folkwangin taideyliopistossa Saksassa sekä Lyonin musiikki- ja tanssikonservatoriossa Ranskassa. Hän on työskennellyt muun muassa Willi Dornerin, Marie-Lena Kaiserin ja Bibiana Jimenezin kanssa. Riebesam on ollut die metabolisten -ryhmän jäsen maaliskuusta 2020 lähtien.

Dennis Alexander Schmitz on opiskellut Tanzfabrik Berliinissä, MUK Wienissä ja DOCH Tukholmassa. Esiintyjänä on on työskennellyt monien eurooppalaisten koreografien kanssa kuten Jolika Sudermann, Britta Pudelko, Annelie Andre (Berliini), Nikolaus Selimov, Samuel Bartussek (Wien), Karolien Verlinden (Antwerpen), Am Ertl (Tukholma) and Silke Z. (Köln).

Jimin Seo on tanssinut balettia 14-vuotiaasta alkaen. 2015 hän muutti Berliiniin ja löysi intohimonsa nykytanssiin. Vuonna 2016 hän aloitti nykytanssin ja improvisaation opinnot Kölnissä.

David Winking on ollut näyttelijä ja tanssija Junges Schauspielhaus Bochumin ensemblessa syyskuusta 2018 lähtien. Hän on ollut die metabolisten -ensemblen jäsen maaliskuusta 2020.TyöryhmäTaiteellinen johtaja ja koreografi
Silke Z.

Esiintyjät
Daniela Riebesam, Caroline Simon, Dennis Schmitz, Bettina Muckenhaupt, Jimin Seo, David Winking

Valosuunnittelu
Wolfgang Pütz

Puvut ja tila
Claudia Grünig, Silke Z. and team

Dramaturginen tuki
Barbara Fuchs, André Zimmermann

Äänituki
André Zimmermann

Tanssinopetus
Caroline Simon, Dennis Schmitz, Andrea Marton, Hanna Held

Hallinto
Hanna Held
PR
Vinya Cameron


Tiedottaja
Kerstin Rosemann

Valokuvaus
Claudia Grünig

Videodokumentaatio
Barbara Schröer

Projektia tukevat:
Osatuottajat
Fokus Tanz e.V. Munich, Junges Schauspielhaus Bochum
Yhteistyökumppanit
Albertus-Magnus-Gymnasium Cologne, ehrenfeldstudios e.V.
Funded by the state of North Rhine-Westphalia as part of the 3-year conceptual funding and the city of Cologne as part of the multi-year project funding.

Vierailua tukevat Exportförderung Land NRW ja Finnland-Institut in Deutschland / TelepArt Mobility Support.
Kuvat: Claudia Grünig
P