Neljä x Duetto + 1


Kantaesitys 26.2.2021
Maksuton

Live-stream
Zodiak - Uuden tanssin keskuksen Youtube-kanavaTeoksesta Neljä x duetto + 1 -teos pohjautuu autismin kirjon nuorille suunnatuille, viikoittaisille tanssitunneille ja niiden aikana muotoutuneille kehollisille harjoitteille, joiden kautta osallistujien oma liikekieli on saanut tilaa ja kehittynyt.

Liisa Pentin ohjaama teos antaa työskentelylle esityksen muodon nostaen keskiöön esiintyjät – tunneille osallistuvat nuoret ja heidän kanssaan työskentelevät tanssitaiteilijat. Teoksen ytimen muodostavat duetot, jotka ovat syntyneet koreografin ja esiintyjien yhteistyönä.

Teoksessa tulevat esille niin jokaisen yksilölliset lahjat kuin ryhmän synnyttämä energia ja uteliaisuus sekä hetkessä syntyvien taiteellisten valintojen pohjalta nousevat tilanteet. Kullakin duetolla on omanlaisensa tunnelma ja sisältö, joista muodostuu teoksen tanssillinen ja paikoitellen humoristinenkin kokonaisuus.

Teoksen kantavia ajatuksia ovat tanssin ilo, sen tuoma tunne vapaudesta sekä kohtaaminen yleisön kanssa. Näiden teemojen kanssa ryhmä on työskennellyt vuodesta 2015 lähtien.


TyöryhmäKoreografi
Liisa Pentti

Koreografin assistentit
Ari Kauppila, Kaarina Koistinen, Kauri Sorvari, Anna-Maija Terävä

Esiintyjät
Risto Hirvonen, Petra Isoniemi, Ari Kauppila, Kaarina Koistinen, Vilma Koskinen, Jarkko Malmqvist, Marko Nurmi, Antti Selki, Kauri Sorvari, Anna-Maija Terävä

Valosuunnittelu
Ina Niemelä

Äänisuunnittelu
Jouni Tauriainen
Pukusuunnittelu
Anna Isoniemi

Livestriimin ohjaaja
Sari Antikainen

Livestriimin kuvaajat
Mikael Kanerva, Iina Terho

Tuottajat
Inari Pesonen, Katja Kirsi

Tuotanto
Zodiak – Uuden tanssin keskus, tanssiryhmä Liisa Pentti +Co


Kuvat: Sari Antikainen


SEURAAVA︎