Mabel Revival + työpaja


Lauantai 10.12.2022
TEHDAS Teatteri
Itäinen rantakatu 64 A, TurkuKuvausMabel Revival on hilpeä ja hävytön sekoitus tanssia, performanssia ja tee-se-itse kabareeta. Koreografi ja tanssija Liisa Pentti johdattaa katsojan diivojen hämäräperäiseen ja lumottuun maailmaan, jossa nuo ihailun ja halun kohteet oleilevat.

Mabel on nainen vailla häpeää ja katumusta, tämän päivän naispuolinen shamaani ja prostituoitu, joka tanssii, murisee ja laulaa valloittaen ja hämmentäen. Teos on kunnianosoitus naiseudelle ja naisesiintyjille, joiden karisman ja sensuaalisuuden kautta lava herää henkiin ja välittää kehon kautta syntyvää tunnetta ja tietoa. Elääksemme täydesti on puhuttava myös kuolemasta ja vierailtava unien maailmoissa, vaikka edes öisin…

Vuonna 2008 Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa ensi-iltansa saanutta teosta on esitetty ympäri Suomen. Turkuun ja Tehdas teatterin tunnelmalliseen lämpiöön Pentti tuo esityksensä kaikkien diivojen kulta-aikaan, pikkujouluksi!

“Häpeämättömän hauskaa diivailua… Esityksessään naisesta ja hänen sisäisestä diivastaan Pentti lataa näyttämölle lähes kaikki mahdolliset liikkeelliset, ilmeelliset ja äänelliset diivakliseet honeysta suuren luokan tähteen. Läpi käydään niin “viattomat” hurmaamiset, viettelemiset kuin turhautuneet kiukunpuuskat. Pentin naisarsenaalista löytyy sekä ujo viltin alla laulaja että raivoava sisäinen eläinkin. Kaikki tämä tehtynä yhtä aikaa sekä häpeämättömän tietoisesti että itseironisestikin. Tämä diiva tuntee voimansa ja uskaltaa käyttää sitä.”
Annikki Alku 23.10.2008, Uutispäivä Demari


Diiva-työpaja

Minkälaista kehollista diivaolemusta ehdottaa aika, jona somediivat ja bling bling ovat täystuotteistettua arkea? Missä piileskelevät henkilökohtaiset puolijumalalliset olennot, joiden läsnäolo on vastustamatonta ja vallatonta. Työpajassa luodaan erilaisten liikkeellisten ja mielikuvituksellisten tehtävien kautta tilaa jokaisen henkilökohtaiselle diivalle ja sen eri ilmenemismuodoille sekä tutustutaan diivaeläimiin. Työskentely sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille eikä edellytä aikaisempaa kokemusta diivuudesta.

Työpajan hinta: 25€
Työpaja: 10.12.2022 Klo 11-13
Paikka: Tehdas Teatterin Jokistudio.
Kokoontuminen Tehdas Teatterin lämpiössä.
Ilmoittautuminen työpajaan viim. 9.12.: dansart.sihteeri@gmail.comTeoksen työryhmä


Diiva
Liisa Pentti

Diiva coach
Frans Poelstra

Make-up coach
Tuija Luukkainen

Puvut
Terttu Torkkola

Tuotanto
Liisa Pentti +Co