Kontakti-improvisaatio praktiikkana -kurssi


Pe 16.9. klo 17.00-19.30
La 17.9. klo 10.30-14.00 sisältäen puolen tunnin tauon

Liisa Pentti +Co Studio, Laivakatu 5 K, 4. kerros, Helsinki
Kurssin hinta: 50 eur
Kieli: suomi / englanti
Ilmoittaudu mukaan 12.9.2022 mennessä sähköpostitse: info@liisapentti.com
Kurssille mahtuu 12 osallistujaa, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.Kontakti-improvisaatio on koreografi Steve Paxtonin 1972 alulle saattama paritanssipraktiikka, joka on vuosikymmenien aikana kehittynyt ja levinnyt laajalle saaden monia muotoja erilaisissa ympäristöissä ja kulttuureissa. Kontakti-improvisaation perustana on työskentely painovoiman kanssa kontaktissa pariin sekä parityöskentelyssä tarvittavien eriasteista havainnointia ja huomion keskittämistä kehittävät harjoitteet. Kahden päivän kurssilla työskentelemme kontakti-improvisaation peruskäsitteisiin liittyvien harjoitteiden kanssa. Kosketus, kosketetuksi tuleminen ja painonsiirto liikkeessä, disorientaatio ja epätavalliset liikeradat, ei-tekeminen, ympäröivän tilan kosketus ja tilan aistiminen sekä oman liikekielen tutkiminen parityöskentelyn kautta ovat teemoja, joille kurssi rakentuu.

Koreografi Liisa Pentti on harjoittanut kontakti-improvisaatiota vuodesta 1981, jolloin hän työskenteli vuoden Mary Prestidgen (UK) ja muutaman muun suomalaisen tanssitaitelijan kanssa Helsingissä. Tulevina vuosina hän opiskeli kontakti-improvisaatiota sen kehittäjien Steve Paxtonin, Nancy Strak-Smithin, Nita Littlen, Karen Nelsonin ja Daniel Lepkoffin sekä muiden opettajien kanssa. Liisa Pentti on opettanut kontakti-improvisaatiota vuodesta 1985 ja kontakti-improvisaation kautta esiin nousevat kysymykset ovat olleet tärkeä osa hänen taiteellista praktiikkaansa.

Kurssi soveltuu kaikille, joilla on aikaisempaa kokemusta kontakti-improvisaatiosta tai kiinnostusta sen mahdollisuuksia kohtaan esiintyvän taiteilijan työssä.


Kuva: Vesa-Pekka Grönfors