Kahden demoesityksen ilta:
Leila Kourkia & Liisa Pentti +Co


11.6.2021
12.6.2021
Vapaa pääsy

Liisa Pentti +Co Studio
KuvausKahden demoesityksen kokonaisuus Liisa Pentti +Co Studiossa 11. ja 12.6.2021

Leila Kourkian ja Liisa Pentti +Co:n tulevien teosten demoesitykset esitetään samassa esityskokonaisuudessa perjantaina 11.6. klo 18 ja lauantaina 12.6. klo 15. Esityskokonaisuus sisältää väliajan ja kokonaisuuden kesto on noin 1 tunti.

Leila Kourkia: Harpyija (Demoesitys)

Harpyija-työnimellä etenevässä projektissa samaistun antiikin mytologian harpyijaa muistuttavaksi satuolennoksi, missä nainen ei-inhimillistyy petolintua kohden ja jää muutosprosessissa keskeneräiseksi ihmiseläimeksi. Työskentelyssäni pohdin mitä ei-inhimilliset piirteet tuovat inhimillisyydestä esiin.

Harpyijassa minua kiinnostaa kamalan naisolennon luonne. Katsoessani kuvaa Etelä- ja Keski-Amerikassa elävästä taruolennon mukaan nimetystä harpyija-petolinnusta (Harpia harpyja), sen hätkähdyttävästi ihmistä muistuttava ulkonäkö johdatti ajatukseni ihmisen ja eläimen häilyvälle raja-alueelle.

Tässä demossa tuon esille muutamia teemoja, joista tulen valitsemaan osan varioitavaksi varsinaiseen esitykseen. Esitys valmistuu syksyllä 2024.

Koreografia ja esiintyminen: Leila Kourkia

Liisa Pentti +Co: BWV 1043 (Demoesitys)

Miten Bach ja tanssitaide vuonna 2021 kohtaavat toisensa? Tämän kysymyksen parissa Liisa Pentti, Meeri Lempiäinen ja Pinja Poropudas ovat työskennelleet koronakeväänä 2021. Työskentely Bachin musiikin parissa on käänteisesti jatkoa koreografi Liisa Pentin työskentelylle minimalismin mestareiden Terry Rileyn, Gavin Bryarsin ja Brian Enon musiikin parissa – matka kohti musiikillista menneisyyttä nykyisyyden jälkeen.

Elämme mullistusten aikaa ja esittävä taide on jäänyt erilaisten sulkutoimien jalkoihin. Bachin musiikki luo myös tässä ajassa tilaa perimmäisille tunteille, herättää toivoa ja kysymyksiä ihmisestä sekä ihmisen kytkeytyneisyydestä maailmaan.

BWV 1043, koreografia kymmenelle tanssijalle ja musiikille valmistuu keväällä 2023.

Koreografi, ohjaaja: Liisa Pentti
Esiintyjät: Meeri Lempiäinen ja Pinja Poropudas
Työskentelyä ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki, Niilo Helanderin säätiö ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto.