PER FORMA - performers process 2011


Tapahtuma
4.-6.11.2011
Cirko - Uuden sirkuksen keskusAbout


Liisa Pentti + Co järjesti kansainvälisen kaksipäiväisen tapahtuman, jossa keskityttiin esiintyjään ja esiintymisprosessiin. Kutsuimme esiintyjiä eri esittävän taiteen aloilta (tanssi, teatteri, performanssitaide jne.) ja kaikkia aiheesta kiinnostuneita osallistumaan esiintyjän teeman ympärillä järjestettäviin työpajoihin, keskusteluihin ja esityksiin.

Tapahtuman teemat:

Esiintyjän prosessi ja näiden prosessien eettisyys
Esitys lahjana
Mitä erilaisia merkityksiä esitystoiminnalla voi nykyään olla
Jonkin liikuttaminen ja esitystoiminnan kitka
Poetiikka elämässä ja esityksessä...

Esitykset ja työpajat:

TAIDE & ELÄMÄ
Mitä jos jokaisella solulla kehossani kerralla, on potentiaalia katsoa Elämää ja kutsua sitä Taiteeksi pysähtymättä tarpeeksi pitkäksi aikaa kuvaamaan sitä?

Koreografia: Deborah Hay
Tanssi ja sovitus: Gabriela Aldana-Kekoni
Puvut: Monika Hartl
Kuvaus: Katri Pynnöniemi

SOMETHING POSSIBLY ENTERTAINING
Giorgio Convertiton soolo Something possibly entertaining on käyttäjäystävällinen, itsestään selvä ja suoraviivainen tanssiteos, joidenkin mielestä jopa aksiomaattinen. Se on tavalliselle ihmiselle ymmärrettäväksi tehtyä tanssia. Se on huoleton, vaatimaton ja mutkaton, mutta silti opettavainen ja valaiseva. Se demystifioi ja pilkkaa tanssia ja paljastaa samalla, miten ainutlaatuisen merkittävä se itse asiassa on.

I DID ONCE A PIECE...(Walk + Talk)
Milli Bitterli / Artifical Horizon (AT)
Miten voit artikuloida tai kuvata käskyjä, tunteita ja mielikuvia, jotka yhtäkkiä tulevat mieleesi tanssiessasi? Mitkä ihanat fantasiat saavat kehon liikkumaan? Millainen ajatus ja tieto syntyy liikkeestä - tai on todellakin mahdollista vain liikkeen kautta? Kuinka jännittävää on astella näyttämön yli? Voiko tanssin energiaa ilmaista sanoin? Tämä luentoesitys, jossa Milli Bitterli tutkii liikkeen, tunteiden ja ajatusten muuttamista kieleksi, syntyi Philipp Gehmacherin kuratoiman "STILL MOVING" -projektin aikana Tanzquartier Wienissä.

Teatteri markkinapaikkana
Työpajaperformanssi
Jan Ritsema ja työryhmä.

STAGE ANIMALS#2: Sissi, Anno 2010
Missä määrin olemme kulttuurieläimiä, joiden on rakastettava epäjumalia ja kuvia nähdäkseen itseensä? Kuka kertoo, onko esitys hyvä? Koreografi Liisa Pentti tutkii surrealistisella ja humoristisella tavalla esiintymishalua ensimmäisen suositun ikonin, Itävalta-Unkarin viimeisen keisarinnan Sissin avulla.

Konsepti, koreografia ja ohjaus: Liisa Pentti
Tanssi: Riina Huhtanen, Felix Marchand, Andrius Katinas, Mikko Orpana, Nina Viitamäki
Äänisuunnittelu: Aleksi Haapaniemi, Patrick Kosk
Valaistussuunnittelu: Mia Kivinen
Pukusuunnittelu: Terttu Torkkola


Kuva: Stage Animals#2 / Uupi Tirronen
Production: Zodiak – Uuden tanssin keskus, tanssiryhmä Liisa Pentti +Co