Projects

The Unwritten History of Dance (2014)

By 26.09.2014October 12th, 2014No Comments

 
 
peterpleyer

 

TANSSIN KIRJOITTAMATON HISTORIA

Aika: Ma 26.5.2014 klo 12:00-17:00
Paikka: Esitystaiteen keskus, Suvilahti

Miten tanssin kirjoittamaton historia on läsnä ja vaikuttaa tässä päivässä? Onko se ylipäänsä merkityksellistä maailmassa, joka toimii nyt-hetken fraktaalitaloudessa? Joutaako tanssin historia romukoppaan ennen kuin se on kunnolla ehtinyt lunastaa paikkansa taiteiden kertomuksessa?

Ja kuka olikaan Fred Herko? Näihin ja muihin tanssihistoriallisiin kysymyksiin paneudutaan Liisa Pentti +Co:n järjestämässä seminaarissa.

Mukana puhumassa Peter Pleyer Saksasta, Kaja Kann Virosta sekä Liisa Pentti, Liisa Risu ja Anna Torkkel.

Seminaarin ohjelma:
12:00 Performatiiviset alkusanat, Liisa Pentti
12:15 Kaja Kann: Knit the world
Esitelmä sisältää visuaalista taidetta, kirjallisuutta ja live-esiintymistä, käsitellen mediaa ja mediasuhteita taidemuotona.
Keskustelua aiheesta
13:30 Tauko
14:30 Peter Pleyer: Meeting Fred – kuka oli Fred Herko? Lifting the curtain of this preinvented world.
Lisäksi Peter Pleyer kertoo tulevasta produktiostaan “Visible Undercurrent”
joka avaa Sasha Waltzin ja Meg Stuartin työtä suhteessa post judsonilaiseen tanssiajatteluun sekä sitä, miten judsonin perintö levisi Euroopassa SNDO- ja EDDC-koulujen kautta.
Keskustelua aiheesta
15:30 Päätöskeskustelu, jossa mukana lisäksi Anna Torkkel & Liisa Risu

Peter Pleyer opiskeli tanssia European Dance Development Centre/Art Academy Arnhemissa Hollannissa. Hän on opettanut useilla eurooppalaisilla festivaaleilla ja tanssikouluissa, sekä ollut vuodesta 2007 Tanztage Berlinin taiteellinen johtaja. (lue lisää: http://www.smash-berlin.com/SMASH3/modules/modul.html)

Kaja Kann on monipuolinen performanssitaiteen, tanssin ja sirkuksen ammattilainen, jolle myönnettiin 2006 Estonian state prize parhaasta nykytanssiteoksesta. Hän on mm. kirjoittanut kirjan nimeltä “Private Road”, johon liittyvät näyttely “Who stole a day?” ja sooloesitys “Be Real My Dear”. (Lue lisää:http://pardimaelokaal.weebly.com/)

Keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!